[Bugme-new] [Bug 4149] New: no USB flash mem stick with kernel 2.6.10

bugme-daemon at osdl.org bugme-daemon at osdl.org
Wed Feb 2 07:31:13 PST 2005


http://bugme.osdl.org/show_bug.cgi?id=4149

           Summary: no USB flash mem stick with kernel 2.6.10
    Kernel Version: 2.6.10
            Status: NEW
          Severity: high
             Owner: greg at kroah.com
         Submitter: michael.elbaum at weizmann.ac.il


Distribution: Gentoo
Hardware Environment: IBM Thinkpad T42
Software Environment: gnome or console
Problem Description:

My USB memory stick is not recognized when I boot in a 2.6.10 kernel. The same
stick works fine in 2.6.8 and 2.6.9. I tried the Gentoo kernel first, then
vanilla. I had the same error so I'm reporting it here. It's the same with devfs
or udev. The usb generally seems to come up normally, and a simple usb mouse
works fine. This may or may not be related to bug #4140. I recorded the lines in
/var/log/messages:


in 2.6.10:

Feb  1 10:11:56 localhost usb 1-4: new high speed USB device using ehci_hcd and
address 3
Feb  1 10:11:56 localhost usb 3-2: new full speed USB device using uhci_hcd and
address 3
Feb  1 10:11:56 localhost usb 3-2: device descriptor read/64, error -71
Feb  1 10:11:57 localhost usb 3-2: device descriptor read/64, error -71
Feb  1 10:11:57 localhost usb 3-2: new full speed USB device using uhci_hcd and
address 4
Feb  1 10:11:57 localhost usb 3-2: device descriptor read/64, error -71
Feb  1 10:11:57 localhost usb 3-2: device descriptor read/64, error -71
****************************************************************************************

in 2.6.8 or 2.6.9:

Feb  2 07:57:28 localhost usb 1-4: new high speed USB device using address 2
Feb  2 07:57:28 localhost scsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
Feb  2 07:57:28 localhost Vendor: Generic   Model: USB Flash Disk    Rev: 2.00
Feb  2 07:57:28 localhost Type:   Direct-Access                      ANSI SCSI
revision: 02
Feb  2 07:57:29 localhost SCSI device sda: 511488 512-byte hdwr sectors (262
MB)Feb  2 07:57:29 localhost sda: assuming Write Enabled
Feb  2 07:57:29 localhost sda: assuming drive cache: write through
Feb  2 07:57:29 localhost /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0: unknown partition table
Feb  2 07:57:29 localhost Attached scsi removable disk sda at scsi0, channel 0,
id 0, lun 0
Feb  2 07:57:29 localhost Attached scsi generic sg0 at scsi0, channel 0, id 0,
lun 0,  type 0
Feb  2 07:57:29 localhost USB Mass Storage device found at 2
Feb  2 07:57:29 localhost scsi.agent[11193]: disk at
/devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb1/1-4/1-4:1.0/host0/0:0:0:0



Steps to reproduce:

plug and pray

------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug, or are watching someone who is.



More information about the Bugme-new mailing list