[Ksummit-discuss] Devicetree Workshop at Kernel Summit Prague (26 Oct 2017)

Grant Likely grant.likely at secretlab.ca
Thu Oct 26 07:17:38 UTC 2017


To anyone who is here at ELCE/OSSummit and wants to join the DT
workshop, but wasn't able to register: Just show up. There is lots of
space in the room. We start at 9:30 this morning.

g.

On Thu, Oct 19, 2017 at 1:10 PM, Grant Likely <grant.likely at secretlab.ca> wrote:
> Hi folks,
>
> I've flushed out the schedule. It is still a draft, but I've got names
> against the topics and put them into a rough order.
>
> If your name is listed below, it means I've asked you to frame the
> problem and moderate discussion for that topic. I'm *not* asking you
> to present unless the topic is specifically listed as a presentation.
> If you want you can have a slide or two, but you must get them to me
> by Tuesday evening, 24 October. I want to keep the time fiddling with
> projectors to a minimum.
>
> Originally this was intended as a 1/2 day workshop, but given that we
> have the room for the full day, I've spread things out to give a bit
> more time for hallway track. I can also move things around if need be
> to avoid conflicts with the maintainers summit and KVM forum. The
> maintenance topics are in the afternoon under the assumption that
> there are folks in the maintainers summit who will want to attend. The
> tooling and schema topics are in the morning. I've also tried really
> hard to preserve the breaks and lunch to give time for hallway
> discussion.
>
> As always, none of this is set in stone. If you have any specific
> conflicts or concerns then please say so.
>
> Cheers,
> g.
>
> ==Morning==
> 9:30 Welcome and Schedule bashing (0:10) (Grant Likely)
>
> ===Tooling & Schema===
> 9:40 (5min) Encoding and Schema checking: Framing the problem (Grant Likely)
> 9:45 (15min) DT YAML encoding overview (Pantelis Antoniou - presentation)
> 10:00 (20min) YAML encoding discussion
> 10:20 (15min) DT Schema format - option 1 (Pantelis Antoniou - presentation)
> 10:35 (15min) DT Schema format - option 2 (Grant Likely - presentation)
> 10:50 (20min) DT Schema discussion - what should go in the spec?
>
> 11:10-11:50 [Break]
>
> ===Runtime usage===
> 11:50 (20min) Code Generation from DT (Kumar Gala - presentation)
> 12:10 (20min) Runtime memory consumption (Rob Herring - presentation)
>
> 12:30-14:30 [Lunch]
>
> ==Afternoon==
> ===DTS maintenance issues===
> 14:30 (15min) Overlay maintenance plan (Bill Mills)
> 14:45 (15min) Avoiding duplicate descriptions (Thomas Petazzoni)
> 15:00 (15min) Criteria for accepting board files
> 15:15 (15min) Location for maintaining bindings - how to handle
> 'foreign bindings' (Boris Brezillon)
> 15:30 (15min) Sharing Generic bindings (Geert Uytterhoeven)
> 15:45 (15min) ABI Stability (Lucas Stach)
>
> 16:00-16:30 [break and overflow discussion]
>
> 16:30 (20min) DT health check (Ben Dooks)
> 16:50 (15min) devicetree.org update (Grant Likely)
> 17:05 (15min) EBBR Discussion (Grant Likely)
> 17:20 Closing and feedback
>
>
> On Mon, Oct 9, 2017 at 9:39 PM, Grant Likely <grant.likely at secretlab.ca> wrote:
>> Kernel Summit is now just over 2 weeks away and it is time to pull
>> together the schedule for the Devicetree workshop. Originally I
>> planned on just an afternoon, but I've got the room for the whole day,
>> so I've got a lot of flexibility on the schedule. Unscheduled time can
>> be used for hacking.
>>
>> Date: 26 Oct 2017
>> Time: 9:00am-5:30pm (Lunch from 12:30-2:30)
>> Location: Athens room - Hilton Prague
>>
>> If you plan to attend, make sure you update your OSSunmitE/ELCE
>> registration to include the DT Workshop (log in to access and modify
>> your registration):
>>
>> https://www.regonline.com/register/login.aspx?eventID=1883377&MethodId=0&EventsessionId=&Email_Address=&membershipID=
>>
>> Here is my current list of topics in no particular order, including
>> the topic moderator:
>>
>> Runtime memory consumption (Rob Herring)
>> Overlay maintenance plan (TBC)
>> Stable ABI for devicetree (TBC)
>> DT YAML encoding (Pantelis Antoniou)
>> DT Schema format - option 1 (Pantelis Antoniou)
>> DT Schema format - option 2 (Grant Likely)
>> Sharing Generic bindings (TBC)
>> devicetree.org update (Grant)
>>
>> Reply to this email if you want to propose another topic.
>>
>> Reply privately if there is a particular topic you want to attend but
>> you are unable to be there in the morning or afternoon. I'll put the
>> actual agenda together a week out from the event.
>>
>> g.


More information about the Ksummit-discuss mailing list